Traditioneel Thai massage praktijk Ratsamee

Behandelingen

Thaise massage

Thaise massage is, zoals de meeste Aziatische methoden, een techniek om de mens het gehele lichaam te laten ervaren. Het is vergelijkbaar met acupressuur en Shiatsu, gecombineerd met strekoefeningen en Asanas uit de yoga. Het heeft de bijnaam "yoga voor luie mensen" gekregen. Thaise massage maakt de cliënt fysiek sterker en harmoniseert de energie, zodat een nieuwe levenservaring het resultaat kan zijn.

Thaise massage werkt in op de belangrijkste meridianen, ook wel energiebanen of Nadis genoemd, die zich in het gehele menselijk lichaam bevinden. Het harmoniseert het lichaam, verlicht blokkades en vermindert tekorten langs de energiebanen.

Thaise massage is een manier om ziekte voorkomen. Het helpt blokkades te verhelpen voordat deze psychisch of fysiek manifesteren en het verbetert de lenigheid. Geblesseerde atleten, mensen met handicaps of mensen met stressklachten zijn een andere doelgroep. Eigenlijk kan iedereen profiteren van deze krachtige techniek.

 


Thaise kruidenstempelmassage

Wat houd een kruidenstempelmassage in?  De kruidenstempel- en oliemassages vinden hun oorsprong in thailand. Daar worden kruidenstempels en olie gemaakt en gebruikt in ziekenhuizen. Voordat iemand een operatie ondergaat worden ze eerst behandeld met een stoombad en een kruidenmassage. Hiermee gaat men ontspannen de operatiekamer in. In de werkplaatsen van de ziekenhuizen worden de stempels gemaakt. In katoenbuidels worden een twaalftal kruiden gestopt. Deze kruiden hebben een ontspannende en geneeskrachtige werking op het lichaam. De vorm van de stempel doet denken aan een champignon. Het geeft een diepere ontspanning voor lichaam en geest. Het geeft weer energie en een fit gevoel. Het bestrijd stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Het zorgt voor een goede doorbloeding van de behandelde lichaamsdelen. De kruiden hebben een reinigend effect op de organen. Het brengt verlichting bij spierpijn, bij allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van het eigen lichaam.